Blog

Τέλεια σουτζουκάκια σμυρναίικα από τη Westinghouse!

Τέλεια σουτζουκάκια σμυρναίικα από τη Westinghouse!
header-banner-5.png

Στο άρθρο αυτό η Westinghouse μοιράζεται μαζί σου την αυθεντική συνταγή για τέλεια Σμυρναίικα σουτζουκάκια! Βρες τα κατάλληλα σκεύη Westinghouse και ετοιμάσου να «μεγαλουργήσεις»!

image-1-4.png

Υλικά για σουτζουκάκια:

  • 500 γραμμάρια κιμά (μοσχαρίσιο)
  • 200 γραμμάρια ψίχα ψωμιού (χωρίς κόρα)
  • 150 ml γλυκό κόκκινο κρασί
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1½ κουταλιά της σούπας κύμινο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
image-2-6.png

Υλικά για σάλτσα τομάτας:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ή 2 μεσαία κρεμμύδια πολτοποιημένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
  • ½ κούπα κόκκινο γλυκό κρασί
  • 500 γραμμάρια τομάτα κονκασέ
  • 1 κούπα νερό
  • Αλάτι, πιπέρι & πάπρικα γλυκιά
image-3-4
Εκτέλεση συνταγής για σουτζουκάκια:
  1. 1. Κόψε το ψωμί σε κομματάκια, βάλτο σε μπασίνα και πρόσθεσε το κόκκινο κρασί. Άφησε το ψωμί να μουλιάσει.
  2. 2. Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τον μοσχαρίσιο κιμά, το κύμινο, το σκόρδο και το μουσκεμένο ψωμί. Tip: Πολτοποίησε το σκόρδο με το Westinghouse μπλέντερ σου.
  3. 3. Άρχισε να ζυμώνεις, ρίχνοντας και το υπόλοιπο κρασί (όσο έχει περισσέψει).
  4. 4. Πλάσε ομοιόμορφες μπαλίτσες και δώσε τους μακρόστενο σχήμα.
  5. 5. Αλεύρωσε και τηγάνισέ τες πολύ ελαφρά στο τηγάνι, ίσα – ίσα μέχρι να θωρακιστούν.
image-4-3
Εκτέλεση συνταγής για σάλτσα ντομάτας:
  1. 1. Βάλε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σου.
  2. 2. Μόλις ζεσταθεί, πρόσθεσε τα κρεμμύδι και το σκόρδο. Tip: Πολτοποίησέ τα με το Westinghouse μπλέντερ σου.
  3. 3. Σόταρε μέχρι το κρεμμύδι να πάρει μια «γυαλάδα» και αμέσως πρόσθεσε τον πελτέ τομάτας.
  4. 4. Μόλις πάρει βράση, σβήσε με το κόκκινο κρασί.
  5. 5. Στη συνέχεια, πρόσθεσε την τομάτα κονκασέ και ανακάτεψε.
  6. 6. Μόλις δέσει η σάλτσα σου, σούρωσε για να αφαιρέσεις την περιττή υγρασία και τοποθέτησε μέσα στην κατσαρόλα τα σουτζουκάκια.
  7. 7. Βάλε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σιγόβρασε τα σουτζουκάκια για 25 λεπτά.
bottom-banner-4.png