Στο άρθρο αυτό η Westinghouse μοιράζεται μαζί σου την αυθεντική συνταγή για τέλεια Σμυρναίικα σουτζουκάκια! Βρες τα κατάλληλα σκεύη Westinghouse και ετοιμάσου να «μεγαλουργήσεις»!
Υλικά για σουτζουκάκια:
- 500 γραμμάρια κιμά (μοσχαρίσιο)
- 200 γραμμάρια ψίχα ψωμιού (χωρίς κόρα)
- 150 ml γλυκό κόκκινο κρασί
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1½ κουταλιά της σούπας κύμινο
- Αλάτι & πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά για σάλτσα τομάτας:
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ή 2 μεσαία κρεμμύδια πολτοποιημένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
- ½ κούπα κόκκινο γλυκό κρασί
- 500 γραμμάρια τομάτα κονκασέ
- 1 κούπα νερό
- Αλάτι, πιπέρι & πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση συνταγής για σουτζουκάκια:
- 1. Κόψε το ψωμί σε κομματάκια, βάλτο σε μπασίνα και πρόσθεσε το κόκκινο κρασί. Άφησε το ψωμί να μουλιάσει.
- 2. Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τον μοσχαρίσιο κιμά, το κύμινο, το σκόρδο και το μουσκεμένο ψωμί. Tip: Πολτοποίησε το σκόρδο με το Westinghouse μπλέντερ σου.
- 3. Άρχισε να ζυμώνεις, ρίχνοντας και το υπόλοιπο κρασί (όσο έχει περισσέψει).
- 4. Πλάσε ομοιόμορφες μπαλίτσες και δώσε τους μακρόστενο σχήμα.
- 5. Αλεύρωσε και τηγάνισέ τες πολύ ελαφρά στο τηγάνι, ίσα – ίσα μέχρι να θωρακιστούν.
Εκτέλεση συνταγής για σάλτσα ντομάτας:
- 1. Βάλε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σου.
- 2. Μόλις ζεσταθεί, πρόσθεσε τα κρεμμύδι και το σκόρδο. Tip: Πολτοποίησέ τα με το Westinghouse μπλέντερ σου.
- 3. Σόταρε μέχρι το κρεμμύδι να πάρει μια «γυαλάδα» και αμέσως πρόσθεσε τον πελτέ τομάτας.
- 4. Μόλις πάρει βράση, σβήσε με το κόκκινο κρασί.
- 5. Στη συνέχεια, πρόσθεσε την τομάτα κονκασέ και ανακάτεψε.
- 6. Μόλις δέσει η σάλτσα σου, σούρωσε για να αφαιρέσεις την περιττή υγρασία και τοποθέτησε μέσα στην κατσαρόλα τα σουτζουκάκια.
- 7. Βάλε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σιγόβρασε τα σουτζουκάκια για 25 λεπτά.
Blog Top Views
Topics
- Νέα (6)
- Συνταγές (1)
- Μωρό (1)
- Συντήρηση συσκευών (1)
- Κούρεμα (1)